AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Garnizon Telçeker Ortaokulu

CODE WEEK ETKİNLİĞİ

Kodlama Haftası Etkinlikleri (Codeweek)

Codeweek haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizle kodlama etkinliği yapıldı. Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz İsmail ÇAKIR´ın başlattığı  "Bilgisayarımdaki Eğlenceli Matematik" etkinliği  scratch ile oyun kodlaması yapılarak tamamlandı.

Code Week(Kodlama Haftası)

Erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini geliştirmek için yapılan çalışmalardan birisi de Kod Haftası (Codeweek) insiyatiftir. Kod Haftası, Millî Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden, Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Bu bağlamda, kodlama eğitiminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması amacıyla okulumuzda da Kod Haftası (#codeweek #codeweekeu #codeweekist) etkinlikleri yapılmış; öğrencilerimizin etkin katılımı ile kodlama haftası kutlanmıştır.

19-03-2023
Yayın: 19.03.2023 - Güncelleme: 19.03.2023 11:10 - Görüntülenme: 80